09 - Împrejmuirea Ierihonului
Autor: Max Lucado  |  Album: Zilele gloriei  |  Tematica: Diverse
in 22/06/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Pentru a descărca resursa bifați căsuța și apăsați "Trimite"


Un mesaj practic,de aplicat in viata de zi cu zi si de mare folos in lupta spirituala!
O recomand tuturor celor ce recunosc ca au nevoie de biruinta in umblarea lor cu DUMNEZEU!
Adăugat în 22/06/2014 de cristi44
Minunata serie sau o alta perspectiva a fagaduintelor lui Dumnezeu, oricate ar fi ele ce sunt cu "DA" si "AMIN" prin harul LUI.
In rest, privind la prima parte, am convingerea ca locuitorii Cananului erau intr-o stare de pacat similara cu a celor din Sodoma si Gomora, plus grave procesiuni si ritualuri oculte si sataniste. Pur si simplu era nevoie de o nimicire totala. Ar trebui sa privim Biblia cu mintea total libera de prejudecati ( daca se poate ) si sa o privim cat mai pragmatic si sa intelegem ce vrea de fapt sa ne spuna Cuvantul lui Dumnezeu. Am tangente cu sfera activitatii sanitar-veterinare si cand izbucneste o epidemie grava intr-un efectiv de animale de pe un anume areal, sunt necesare masuri de eradicare foarte severe,i conform legislatiei sanitare veterinare in vigoare. Nimeni nu vine sa spuna apoi autoritatii competente ca "exagereaza". Si asta e doar un exemplu.
Cand Dumnezeu a poruncit ca totul sa fie dat nimicirii, EL nu se gandea la un camp cu flori frumoase amestecate cu ceva buruieni si plante medicinale, ci din perspectiv LUI vechii cananitii erau o sursa extrem de periculosa de contaminare, chiar prunci, copii nenascuti, obiecte, pratic orice era un vector pentru o boala ce ar fi starnit permanent o stare de pacat in randul copiilor lui Israel, suficient de mare incat sa ii puna in conflict cu Dumnezeu. Chiar si asa, istoria a consemnat in Scripturi falimentul poporului ales in a se apropia si inchina lui Dumnezeu.
Poate ca asa ne dam seama mai bine cata putere are "a fi rastignit impreuna cu Hristos si a fi ingropat impreuna cu Hristos", ca pe urma chiar sa ajungem sa traim ce spune Cuvantul : "acum am inviat impreuna cu EL si traim pentru EL" si ce putere are noul Legamant in Sangele Mielului cel Sfant, LEUL din tribul lui Iuda, semintia lui David. Doamne ai mila in toate sensurile !
Adăugat în 02/07/2014 de insetatul
Statistici
  • Descărcări: 81
  • Vizualizări: 893
  • Comentarii: 2
Opțiuni