Predestinare si securitate - 1
Autor: Luigi Mitoi  |  Album: Doctrine Biblice  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 14/04/2008
    12345678910 0/10 X
Pentru a descărca resursa bifați căsuța și apăsați "Trimite"


Neintelegeri
Domnul sa-l binecuvinteze pe fratele Mitoi.
Imi place introducera lui, si sfarsitul predicii este pentru a lua aminte.
Dar trebuie sa punctam cateva lucruri.
In primul rand, despre dubla predestinare. In minutul 10, apoi in toata predica, fratele Luigi foloseste cuvantul dubla predestinare ca sa se refere la doctrina aceasta. Dar in ziua de azi dubla predestinare este mai de acord cu hiper-calvinism decat cu bisericile reformate. Trebuie sa intelegem ca calvinistii cred ca omul alege pe Dumnezeu. Daca il alege, inseamna ca era randuit de mai inainte, daca nu, inseamna ca Dumnezeu l-a lasat in voia lui.
In al doilea rand, fratele foloseste cu un sens gresit "orice face va ajunge acolo sau dincolo". Nu este asa, deloc. Citind Ezechiel 26: 24-29 vedem perspectiva bisericilor reformate. Ei nu vor face "orice". Omul care nu crede intotdeauna va face fapte rele, si va fi osandit pentru ele. Omul care crede (predestinat) va avea o purtare vrednica de chemarea lui, cu o inima tematoare de Domnul, si care va umbla in faptele tot asa randuite de Dumnezeu (Efeseni 2:10).
Alt lucru, in minutul 28 zice ca Isus a murit pentru toti oamenii, adica pentru fiecare om. Nu este deloc adevarat in teologia reformata. Deloc. Limited Atonement (litera L) inseamna ca Isus nu a murit pentru fiecare om.
Este obisnuit ca cineva care este partidar unei teologii, cand este vorba de a explica teologia opusa comite greseli. Dar nu ar trebui sa fie asa, si repetarea greselilor nu ajuta mult.
Domnul sa va binecuvinteze.

Adăugat în 30/11/2010 de risorin
Statistici
  • Descărcări: 610
  • Vizualizări: 564
  • Comentarii: 1
Opțiuni